Pencere Neden Açık?




Pazar’ın bitişi ve ardından gelen Pazartesi, biriktirilenlerin harcanması,  şekerli sakızın tadının kaçması, filmin son sahnesi, bardakta kalan son yudum, cüzdanda kalan son para, tabaktaki son lokma, kitabın son sayfası, yazdan sonra sonbaharın gelişi, günün son otobüs seferi, son çalınan şarkı, kapanış konuşması, kapıyı kilitleyip çıkma, telefonun şarjının en önemli anda bitmesi, hafızanın dolması, sıranın sonunda bekleyip sıra tam sana gelince biletlerin bitmiş olması, sözün bittiği yer, sözünün kesildiği yer, noktanın konması gereken yer, zamanın gelince gidişin anlaşılması, üç noktanın kasveti, boşluğu dolduramamak, ağlamayı gizleyememek, yenilerin eskimesi, eskiyenin zamanını doldurduğunu anlaşılmış olması, anlamak istememek, yanlış anlaşılma isteği, yüklemi olmadan yaşanması bunca zaman, seslenip de duyulmamak, şakanın anlaşılmaması, yersiz küfür, asfalta yapışan sakızlar, duraklarda yeni sönmüş izmaritler, egzoz kokusuna karışan bekleyişler, eski sevgilinin hatırasıyla ansızın karşılaşmak, rüzgarsız havada bir uçurtma, naktin çıkmaması, yanlış girilen parola, zannetmek, güvenip yanılmak, vurdumduymazlık, sevdiğin şarkıcının müziğe vedası, limanın yıkılışı, geciken vapur seferi, aslında hiçbir yol gitmemek sonra beklemek… beklemek… beklemek bir de.
Ve…

-        -   Mutluluk


--
-
Tek bir söz çözer, mutluluk! Koca bir orduya eline taşı sapanı alıp korkusuzca koşmak gibidir. Koca bir savaşta kılıçsız, kalkansız kalmak gibidir mutluluk için neden bulamamak. Mutluluk için nedeniniz varsa onu asla bırakmayın, gerçek nokta burada aslında. Neyse o, yolunuza varmasını sağlayan, her neyse, onu bırakma arkadaşım. Sen neysen ya da neyse o seni sen yapan, onunla ol!
İşte bu yüzden Pencerem’i açık tutmalıyım. Penceremden burda, pencerem açıktır, penceremden yorumlar, görür, duyar, dinler, üzülür, şaşırır, seslenir, güldürür, anlar, anlatır, konuşur, bilir….
Pencerem’den her zaman olduğu gibi burada ve daima olacak.
Pencere açıktır, evin içinde birisinin olduğunu anlatır pencerenin açık olması.
Hava güzeldir yada içerisi havasızdır odanın penceresi açılmıştır yada her neyse.

Var bir nedeni.

Ve ayrıca

Umutsuz kelimeler, anlar, duygular hayatta her zaman olabilir ama bunlardan çıkmak için bir nedenin yoksa, silahın kılıcın atın kalkanın yoksa işte o zaman yenilmişsindir.  Mutluluk için bir neden bulmak gerek! Bir neden, bir istek, bir amaç, bir şey… 

Pencerem burada!

Pencereler açık!

Yorumlar

Popüler Yayınlar