...mı Acaba?


Rusyanın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatlarında Türkiyeden de sporcu görmek çok güzel doğrusu.
Hem de 6 sporcuyla yarışıyormuşuz ! Ne kadarda güzel…
Bugüne kadar en çok katılımlı olimpiyat olacağı konuşuluyor.
Toplam 2 bin 874 sporcunun katılacakmış.
Türkiyeden 6 sporcunun gitmesi ne güzel..
Abartıyı sevmiyoruz galiba.

**

Katılım rekorunu ev sahibi Rusya başta olmak üzere ABD ve Kanada paylaşıyormuş, ayrıca:

-          Rusya 232, 
-          ABD 230 ve
-          Kanada ise 220 sporcuyla olimpiyatlarda en çok bayrağını göreceğimiz ülkeler olarak dikkatleri çekecek tabii. Başarılar kapıda.




İlginçtir, Rusya için dünyadaki en soğuk ülkeler arasında ilk sırada gösterilir ama kış sporları olimpiyatına ilk kez ev sahipliği yapıyor.  Hem de Soçi’ de yapılıyor. Olimpiyat komitesi yeni fark etti galiba.
Ayrıca Rusyanın bu organizasyon için 50 milyar dolar yatırım yaptığı da edinilen bilgiler arasında. Bu yatırımların büyük bir bölümünün güvenliğe ayrıldığı konuşuluyor.

Soçi, Kuzey ve Güney Kafkasya dağlarının eteğinde olan bir yer. Ayıca Çerkeslerin olduğu yerde. Dünyada yapılacak her organizasyon gibi bunda da ..mı acaba?’lar olmadı değil.
Güvenlik sorunu çıkar mı? Bunlar neden böyle? O kadar ülke insanı, devletin üst kademeleri gelecek buraya bir sorun patlak vermesin? gibi tartışmalar her zaman konuşulmuştur.
Önemli bir konu tabii.  Tüm dünya sizi izliyor sonuçta.


Doping iddiaları da yine var. Konuşulanlar arasında Alman bir bilim adamının fark edilmeyen doping yaptığını ve adı açıklamayan bir gazeteciye satması konuşuldu. Alın işte bir konu daha…
Her organizasyonda böyle tartışmalar çıkar ama bu biraz fazla olmadı mı acaba?
Yetkililer hemen açıklama yapıp bu konuya büyük titizlik gösterileceği konusunda herkesi bilgilendirdi yinede. Doğrusu da bu olurdu.

***

Hemen bir ekleme daha yapayım. Organizasyon sayısız marka için yol açtı.
Olimpiyat Rusya’da yapılıyor e malum soğuk bir yer. Mevsime yönelik iş yapan markalar için güzel bir fırsat. Spor organizasyonu olması ayrı bir önem kazanıyor. Sponsorluklar için zemin hazır, markaların yapacağı her hamle kazançlarına olabilir.

Reklamı yapılacak üründe herhangi bir sporcunun kullanılması ayrı bir ilgiyi artırıyor.
Ve bunun örneklerini daha önce de görmüştük.
Bir ürün, dünya yıldızı futbolcularla basketbolcularla kullanıldı. Örneğin; şampuan reklamı ve C.Ronaldo (Clear),  tıraş bıçağı reklamı ve D. Beckham (Gillet), içecek reklamı ve  Lebron James (Powerade) gibi…  örnekler daha da sıralanabilir. Kullanılan hareketler, oyuncunun kullandığı her söz, bir dans yani yapacağı her şey ilgiyle takip ediliyor.
Stadyumlarda spor salonlarında kortlarda pistlerde sıkça görülen ve attığı gollerle verdikleri paslarla akıllara kazınan bu yıldızları bir ürünle eşleştirmek işe yarıyor. Genç yaştaki insanlar içinse rol model alınan bu yıldızlar reklamlar için iyi bir önem kazanıyor. Kendini bir ürünle tamamlayacak kişi gördüğü reklamda o yıldızları da buluyor ve ayrı bir heyecan katıyor işe.

Kısacası ‘Gelen bu pası gole çevirmesi lazım markaların’.

***

TRT Çelişkiye Düşmedi mi Acaba?

Bir …mı acaba? daha var.
TRT geçtiğimiz günlerde buz pateni gösterilerini yayınlamayacakmış diye bir haber çıkmıştı. Anladığımız kadarıyla böyleydi.
Düşünülen sebep Buz Pateninde bayan yarışmacıların fazla dekolteli giyinmesi, eteklerinin boyu diye bahaneler vardı. Sosyal medyada fazlasıyla dikkat çekti bu konu. TRT’yi ayıplayanlar oldu ve sonra bu konuda ilerleyen günlerde yapılan açıklamada TRT bu konuyu yalanlamıştı.  Böyle bir şey olmadığını ve Buz Pateni gösterileri ekranlarda görülecektir denildi.

Garip olan durumsa 2014 Rusya kış olimpiyatlarında Türkiyenin gireceği branşlar arasında buz pateni de var. Katılacak olan sporculardan ikisinin yani Alper Uçar ve Alisa Agafonova’ nın buz pateninde bizi temsil edecek. TRT, olimpiyat gösterilerini yayınlıyor, biliyorsunuz.

TRT bazı gösterileri yayınlamama hatasına düşmemeli, düşmemelide. Zaman, beyindeki kırılmayan düşünceleri kırma zamanı, durup beklemek hatadır bence.


***


‘Flappy Bird’ leştiremediklerimizden misiniz?

Eğer öyle değilseniz çok iyi. Bağımlılık konusunda bu oyun çığır açacak cinsten. Son günlerde herkesin dilinde bu oyun var. Angry Birds’ ün pabucunu dama atar mı onu bilmem ama pek çok kişiyi sinir krizine soktuğu belli.
Tavsiyem oynamayın. Oynuyorsanız da geçmiş olsun!

Hoşuma giden konu ise bu oyunu yapan yapımcılar bu kadar basit bir oyunla bu derece bağımlılık yaratması gerçekten güzel bir başarı. Tebrik etmek gerek.



Yorumlar

Popüler Yayınlar